Användningsstatistik VT 2017

Hypocampus startade HT 2016 och växte stadigt till lite drygt 1000 användare fram till årsskiftet. Glädjande nog har antalet nya användare fortsatt strömma in och vi har nu, efter VT 2017 tagit slut, drygt 4 000 användare – Läkarstudenter, AT-läkare, Läkare med utomeuropeisk examen, Underläkare och Specialistläkare.

Det är alltså inte bara vår klick-farm i Nepal som genererar trafik.

På Hypocampus.se samlas det in anonym data för att se hur systemet används och för kunna förbättra det. Här kommer lite rolig grafik, först ut är antalet sessioner. (En session startar varje gång en användare besöker sidan, och slutar när användaren varit inaktiv i några timmar.)

Antal sessioner VT 2017
Antal sessioner VT 2017

Det går att se en tydlig puckel på antalet sessioner i slutet av terminen.

Vi kan också få statistik över hur många sidvisningar som levereras till användarna. Här är statistiken lite svårare att tolka eftersom en sidvisning när användaren exempelvis gör frågor räknas lite för få gånger.

Antal sidvisningar VT 2017
Antal sidvisningar VT 2017

Här ser vi samma tydliga trend med fler och fler sidvisningar fram till terminens slut.

Antalet händelser i systemet är sådant som fångas när användaren exempelvis klickar på Svara-knappen vid frågor eller Spara-knappen på noteringar.

Antal händelser VT 2017
Antal händelser VT 2017

Här ser vi en än mer tydlig trend av att användarna gör flest frågor i samband med tentamen. Förhoppningsvis är det en litet stigande trend på att besvara frågor mellan tentorna vi ser – vi vet ju alla att om kunskapen skall fastna i minnet måste det aktiveras så fort som möjligt – exempelvis med frågor:  https://blog.hypocampus.se/test-enhanced-learning-med-hypocampus/

Ha en bra sommar önskar Hypocampus-gänget!

www.hypocampus.se


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *